Урядові прогнози макроекономічних показників на 2015-2017 роки - сумнівні. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.

«Прогнози досить сумнівні. Ніхто не може зрозуміти, якою буде девальвація, інфляція, якими будуть чинники зовнішнього ринку», - заявив він.

Плотніков пояснив, що неможливо спрогнозувати експортну складову. «Ніхто сьогодні не може зрозуміти, куди Україна буде продавати. З урахуванням того, що у нас обвалилися ринки в східному напрямку, потрібно знати, як це компенсується на західному. А у нас традиційно половина ВВП - експортна галузь», - акцентував він.

«А враховуючи, що підприємства, які працюють на експорт, розташовані в Донецькій та Луганській областях, потрібно прорахувати, як це позначиться на ситуації в цілому», - додав економіст.

Крім того, Плотніков підкреслив, що в умовах падіння економіки, воєнних дій на території України, політичної нестабільності складно щось прогнозувати. Багато параметрів ставлять під сумнів реалістичність цих прогнозів», - підсумував він.

Нагадаємо, 22 грудня 2014 року Кабмін на своєму засіданні ухвалив постанову №709, якою вніс зміни в постанову №404, ухвалену 27 серпня нинішнього року, яка затвердила прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік, а також основні макропоказники на 2016 і 2017 роки.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151