На сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч фермерських господарств. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень у ході з'їзду Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Вони виробляють значну частину сільгосппродукції, зокрема плодоовочевої та м'ясо-молочної. Торік фермерські господарства збільшили виробництво на 6,5%. Тому держава й надалі підтримуватиме фермерів, у тому числі і за рахунок бюджетних коштів.

За словами заступника міністра, фермери сьогодні відіграють все більш важливу роль у вітчизняній економіці. Так, цього року в Україні налічується понад 40 тисяч фермерських господарств, у розпорядженні яких 14% всіх с/г земель країни.

«Можна констатувати, що український фермер сьогодні вже сформувався і як господарник, і як виробник. Лише впродовж минулого року господарства населення збільшили виробництво сільгосппродукції на 6,5%. Тому міністерство агрополітики розуміє всю важливість підтримки фермерів та фермерських організацій», - повідомив Сень.

Так, наприклад, завдяки згуртованій роботі міністра Миколи Присяжнюка та Асоціації фермерів вдалося відстояти сприятливий режим оподаткування.

Водночас, за словами Сеня, міністерство, враховуючи пропозиції Асоціації та інтереси фермерів, працює і над питаннями імпорту м'яса. Так, тільки у 2013 році вдалося на третину скоротити імпорт м'яса та м'ясопродуктів. Паралельно на рівні уряду вже вирішується питання здешевлення логістики для фермерів. Також відбувається дерегуляція підприємницької діяльності.

«Сьогодні кількість регуляторних актів - найбільш гостре питання. Вже створено законопроект, який скасовує цілу низку регуляторних актів, зокрема, про скасування сертифікації якості зерна, сертифікацій складів зерна та скасування техогляду сільгосптехніки. Тепер справа лише за ухваленням Верховною Радою», - підкреслив заступник міністра.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136