Президент України Віктор Ющенко проводить зустріч з Прем'єр-міністром Віктором Януковичем, головою Верховної Ради Олександром Морозом і лідерами парламентських фракцій В’ячеславом Кириленком, Юлією Тимошенко, Раїсою Богатирьовою, Іваном Боким і Валентином Матвєєвим.

Як повідомили в прес-службі Президента України, на зустрічі також присутній глава Секретаріату Президента Віктор Балога і секретар РНБО Віталій Гайдук.

Тема зустрічі – пошук шляхів подолання політичної кризи в державі.

Починаючи зустріч, Віктор Ющенко відзначив: «Я зацікавлений у тому, щоб не допустити консервації ситуації, що склалася на сьогодні».

Президент вважає, що головні причини кризи – розбалансованість державної влади і постійне, вже хронічне невиконання політичних зобов'язань.

«Країні, як кисень, сьогодні потрібна стабільність. Передусім, йдеться про політичну стабільність. Політична стабільність – це один з елементів державного прогресу», – відзначив Глава держави, передає «УНІАН».

Він виразив надію, що кожна політична сила, представлена на зустрічі, розуміє, «наскільки принциповим є сьогодні досягнення розуміння».

«Країні потрібна стабільність не на базі зруйнованого ринку, не на базі незрозумілої приватизації або якихось негативних процесів у соціальному і економічному житті. Йдеться про стратегічні національні пріоритети», – відзначив Президент.

Ющенко закликав політиків на базі цих пріоритетів, «незважаючи на політичні кольори», шукати розуміння.

Глава держави назвав одну із загроз у сьогоднішній ситуації неорганізованість політичних відносин сил у парламенті: «Нам необхідно цю ворожнечу, цей конфлікт замінити на пошук розуміння».

Президент відзначив, що важливо дати відповідь, «чому сьогодні протистояння між парламентською більшістю, меншістю, різними інститутами влади стає все більше звичними категоріями в країні». «Мені б дуже хотілося, щоб більшість у парламенті зрозуміла: стратегію держави виписує формула консенсусу», – підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393