Чергове засідання Ради національних координаторів Організації за демократію і економічний розвиток – ГУАМ відбудеться 4-5 травня 2007 р. в м. Баку (Азербайджанська Республіка). Така домовленість була досягнута під час четвертого засідання СНК ГУАМ, яке відбулося в Києві 15-16 березня.


Як повідомили прес-службу Міністерства закордонних справ України, в засіданні взяли участь заступник міністра закордонних справ Азербайджану Араз Азімов, перший заступник міністра закордонних справ Грузії Валерій Чечелашвілі, заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Валерій Осталеп, заступник міністра закордонних справ України Андрій Веселовський, який головував на засіданні.


Під час засідання сторони, зокрема, узгодили тексти проектів Угоди про привілеї і імунітет ГУАМ і Меморандум про співпрацю і взаємодопомогу з питань ядерної і радіаційної безпеки між урядами держав-членів ГУАМ, які планується підписати під час чергового Другого саміту ГУАМ.


Також учасники засідання розглянули широке коло питань політичної взаємодії, у тому числі в рамках провідних міжнародних організацій, і галузевої співпраці держав-членів ГУАМ, передає «УНІАН».


Як повідомляє прес-служба МЗС, були досягнуті домовленості про організацію проведення зустрічей ГУАМ – США і ГУАМ – ЄС на рівні національних координаторів ГУАМ і інших заходів, зокрема, конференції щодо перспектив розвитку ГУАМ у Вашингтоні, презентації проектів ГУАМ в інститутах ЄС.


Сторони також погодилися із запропонованими Україною «Елементами проекту спільної заяви ГУАМ з питання визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду українського народу» і висловилися за розгляд цього питання в рамках Парламентської Асамблеї ГУАМ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374