За станом на 1 січня 2007 року чисельність населення в столиці України склала більше 2 млн. 700 тис. чоловік. Проте, за інформацією медичних установ, у Києві одержують медичну допомогу більше 3 млн. чоловік за рахунок іногородніх працівників і їх сімей. Такі дані офіційної статистики.

Як повідомили в прес-службі Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації, не секрет, що одним з основних показників, що характеризують розвиток нації, її добробут і певною мірою стану охорони здоров'я, є природне збільшення населення. За словами керівника управління Людмили Качурової, демографічну ситуацію в Києві можна оцінити як стабільну. «Відбувається щорічне збільшення населення, причому як за рахунок міграційних процесів, так і за рахунок постійного збільшення народжуваності і стабілізації показників смертності», - уточнила вона, передає «ЛІГА».

За словами Качурової, минулого року в Києві народилося більше 28 тис. дітей: 55% хлопчиків і 45% дівчаток, що в порівнянні з попереднім роком майже на 2000 новонароджених більше. В той же час, аналізуючи показник дитячої смертності, урядовець відзначила, що в Києві він на 41% нижчий, ніж по Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344