У Запорізьку облпрокуратуру надійшла вказівка з ГПУ «визначити місцезнаходження пана Червоненка». Підставою для такої вказівки послужило неодноразове ігнорування губернатором викликів для надання свідчень в ГПУ.

«Постанови про затримання немає. Є вказівка встановити його (Євгенія Червоненко – ред.) місцезнаходження», – заявив начальник УМВС у Запорізькій області Віктор Ольховський, передає «УНІАН».

Нагадаємо, що 26 вересня співробітник управління держохорони не пропустив Червоненка в приймальню прем'єр-міністра, після чого губернатор нібито його вдарив. 10 листопада проти Євгенія Червоненка була порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 345 УК («насилля стосовно співробітника правоохоронних органів, який перебуває при виконанні службових обов'язків»).

Раніше ForUm повідомляв, що Голова Запорізької обласної державної адміністрації Євгеній Червоненко, проти якого порушена кримінальна справа за фактом інциденту з співробітником держслужби охорони, вимагає оприлюднення відеозапису цього інциденту.

Червоненко розповів, що в четвер, окрім проведення в прокуратурі очної ставки з прапорщиком, були «пред'явлені всі відеозйомки, де видно, що я взагалі нічого не робив – просто йшов, руки по швах».

«Я вимагаю, щоб ця плівка була оприлюднена», - заявив Червоненко.

Він також заявив, що «під час очної ставки по телефону йшов тиск на прапорщика».

«Порушена кримінальна справа. На неї виділено аж, я не пам'ятаю, чотири чи сім слідчих з особливо важливих справ!», - підкреслив Червоненко.

Також він розказав, що «потім допитували по захопленню аеропорту, чому я не впускав депутатів в реанімацію до Ющенка в Австрії, і чи є я громадянином Ізраїлю? Чому, як вони сказали, розтрушував попіл у приймальній Близнюка в Донецьку 2003 року?», - передає «УНІАН».

Ситуацію з цією кримінальною справою Червоненко розцінює як тиск на нього і переслідування.

Як повідомляв ForUm, 10 листопада генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив на прес-конференції в Києві, що Червоненко, проти якого порушена кримінальна справа за фактом інциденту з співробітником держслужби охорони, не з’являється до слідчого для надання свідчень. За словами Медведька, в результаті цього інциденту у охоронця «є тілесні ушкодження в області обличчя».

Крім того, Медведько спростував вислів Червоненка і деяких інших осіб про те, що нібито порушення Генпрокуратурою кримінальної справи є «переслідуванням». Медведько пояснив, що матеріали, необхідні для порушення кримінальної справи, Генпрокуратура отримала офіційно з Кабінету Міністрів, а рішення про порушення кримінальної справи ухвалював слідчий. Тепер, як відзначив генпрокурор, ця справа перебуває на розслідуванні. «Єдине, що ускладнює розслідування цієї справи - те, що пан Червоненко, за словами слідчого, не з’являється на допити», - сказав генпрокурор.

Медведько відзначив, що у випадку, якщо в ході розслідування буде з'ясовано, що в діях Червоненка немає складу злочину, справа буде закрита, в іншому випадку вона буде доведено до логічного завершення, тобто, направлена до суду. «Зупинки (в розслідуванні справи – ред.) і тяганини у цій справі не буде», - пообіцяв Медведько.

16 жовтня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу проти голови однієї з обласних державних адміністрацій за скоєння ним протиправних дій по відношенню до співробітника правоохоронних органів.

При цьому її співробітники відзначили, що кримінальна справа опрушена зач.2 ст.345 Кримінального кодексу України (загроза або насилля, вчинене проти працівника правоохоронного органу). Вказана стаття і, зокрема, її друга частина передбачають покарання у вигляді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той же термін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

446