Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження, згідно з яким на одноразову адресну матеріальну допомогу до Міжнародного дня інвалідів з коштів міської програми «Турбота» виділено близько 5,4 млн. гривень.

Як повідомили в прес-службі КМДА, розміри допомоги для кожної категорії різні. Так, по 45 гривень отримають інваліди першої групи (незалежно від причин інвалідності), яких в нашому місті 20850 осіб, а також діти-інваліди, яким ще не виповнилося 18 років – їх серед киян 9165. Допомога у розмірі 35 гривень призначена, перш за все, для непрацюючих інвалідів другої групи – їх у Києві майже 67 тисяч.

Отримають її і непрацюючі працездатні жителі міста, які доглядають або за інвалідами першої групи, або такими людьми, чий вік досяг 80-річчя, - таких киян майже 2 тисячі, передає «УНІАН».

Таку ж допомогу отримають понад 2 тисячі людей, які надають соціальні послуги і одержують компенсацію відповідно до постанови Кабміну. Понад 12 тисяч працюючих інвалідів другої групи і майже 23 тисячі непрацюючих інвалідів третьої отримають по 30 гривень матеріальної допомоги. А працюючим інвалідам третьої групи, яких понад 17 тисяч, призначена одноразова адресна допомога у розмірі 25 гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339