Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 13 по 20 вересня.

«Україна знаходиться між двома великими «монстрами» - ЄС і Росією», - Президент Віктор Янукович про Україну.

«Мені важко зрозуміти у цій частині російське керівництво. Ми багато говоримо про історію , про братні відносини, але на братські вони не схожі», - другий Президент незалежної України Леонід Кучма про дії Росії, спрямовані на вступ України до Митного союзу.

«Щоб вас це не образило, порівняння з Тимошенко у прямому і переносному сенсі... – ви в різних вагових категоріях. Тому не беріть на себе зайвого. Не порівнюйте себе», - Президент Віктор Янукович пояснив Юрію Луценку, чому не може помилувати Юлію Тимошенко так, як він це зробив у його випадку.

«Гоблінів вистачає скрізь. У будь-якій системі є люди, які туди потрапили випадково. Такого хамства не повинно бути у принципі», - регіонал Євген Балицький про побиття нардепа Ольги Сікори охоронцем прем'єр-міністра Миколи Азарова.

«Якщо я звернуся, іншими словами означає – впади на коліна і покайся, і тобі повернемо мандат. Але зі мною це не проходить», - позбавлений судом депутатських повноважень Ігор Марков не збирається змінювати свою політичну позицію.

«Ми повинні подякувати Господу, що у парламенті стало на одного україножера менше, адже Марков – людина, яка ненавидить все українське», - нардеп Олег Ляшко про позбавленого депутатського мандата Ігоря Маркова.

«Якщо це відбудеться, то хтось відповідальний буде за це. А мені не хочеться. А людина, яка сидить внизу, може постраждати... І іронізувати тут – найостанніша справа», - регіонал Олександр Єфремов попросив парламентських журналістів обережніше поводитися з фото- і відеотехнікою.

«Я порадив би народним депутатам, які, очевидно, приходять у Верховну Раду не працювати над законопроектами, а скидати смс своїм коханкам, вибирати в Інтернеті автомобілі або інші аксесуари багатого життя, читати закони, виступати, обґрунтовувати свої поправки до законопроектів, захищати своїх виборців. Тоді журналісти – телевізійники і фотокореспонденти – не заважатимуть їм працювати», - нардеп від фракції «Батьківщина» Микола Томенко проти пропозиції Партії регіонів відгородити склом ложу преси від сесійної зали парламенту.

«У такому випадку буде чисто політичне болото», - позафракційний народний депутат Віктор Балога про те, що прийняття змін до Регламенту Верховної Ради щодо зменшення кількості депутатів у групах може призвести до посилення корупції.

«Вам, журналістам, цікаво буде працювати, застою не буде, процес буде рухатися», - регіонал Володимир Макеєнко про створення депутатських груп у складі не менше 15 осіб.

«Як можна ... радіти тому, що драконівські ціни на газ не дають можливості швидше реалізувати програму Президента щодо глобальної модернізації країни?» - регіонал Михайло Чечетов про те, що занадто високими цінами на російський газ для України задоволена тільки екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

«З самого початку говорив і вашим колегам, і тим, хто займався вашою справою, що це – дурість. Я був категорично проти, щоб ви сиділи, категорично проти», - Президент Віктор Янукович про своє ставлення до перебування екс-глави МВС Юрія Луценка за гратами.

«За час моєї роботи у парламенті мені ніхто ні копійки не платив, крім заробітної плати, яку я отримую», - регіонал Олександр Єфремов про те, що у фракції ПР не доплачують за голосування.

«Ми всі чудово розуміємо, і не треба будувати ілюзій, не треба переконувати всіх і вся в тому, що у нас все чудово і дивно, бо люди відчувають завжди по тому, що є у них у кишені. Їх не цікавить велика політика – багатьох цікавить, як поповнити сімейний бюджет», - екс-Президент України Леонід Кучма про те, що в українців немає впевненості у завтрашньому дні.

«Я знаю так само, як і ви, що таке тримати удар. Я тримав удар у своєму житті дуже багато разів і пройшов через усе життя, стримуючи ці удари», - Президент Віктор Янукович відповів лідеру «УДАРу» Віталію Кличку на запитання, чи піде він у відставку у разі непідписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1168