Україна пропонувала Росії чотири рівноправних варіанти зниження ціни на газ, проте так і не отримала відповіді на свої пропозиції. Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі телеканалу «Інтер» у п'ятницю ввечері.

Бойко пояснив, чому, на його думку, не вдалося домовитися про зниження ціни.

«Тому що у нас була позиція нашого Президента, що ми готові вибудовувати будь-яку модель співпраці з російськими колегами на рівноправних умовах. І ми, на моїй пам'яті, перебрали чотири (варіанти) за ці два роки, які дозволяли здійснювати рівноправне партнерство, взаємовигоди, і досягти на базі цього зниження ціни на газ», - сказав Бойко, повідомляють РІА «Новости».

За його словами, «на жаль, ми не отримали відповіді». «І ті моделі, які нам пропонували, йшли у протиріччя директивам Президента про те, що ми будемо вибудовувати відносини тільки на рівних умовах, тому ми перейшли до політики зниження закупівель російського газу», - заявив Бойко.

Нагадаємо, Україна веде з РФ тривалі переговори щодо зниження ціни на газ, яку Київ вважає несправедливою. Російська сторона раніше заявляла, що була і буде готова дослухатися до думки своїх партнерів і вислуховувати їхні аргументи, при цьому виходить, в першу чергу, з наявності чинних законних газових угод, відповідно до яких здійснюються поставки природного газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431