Українська актриса Оксана Гайвась загинула на одному із найвідоміших світових курортів під час відпочинку. За інформацією Посольства України в Арабській Республіці Єгипет, Гайвась померла у ніч на 8 березня у лікарні Red Sea Hospital у Хургаді від тяжких травм, отриманих під час катання на квадроциклі.

Тіло загиблої у Єгипті громадянки України Оксани Гайвась планується перевезти на Батьківщину 12 березня. Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України. Посольство України у Єгипті направило ноту міністерству закордонних справ Єгипту щодо проведення оперативного і неупередженого розслідування за фактом смерті нашої співвітчизниці.

Справа перебуває на особливому контролі посольства та Департаменту консульської служби МЗС. За інформацією громадянської кампанії «Форум порятунку Києва», Гайвась – внучка українського архітектора Анатолія Добровольського. Катаючись на квадроциклі у пустелі, Гайвась впала і вдарилася головою. Після трьох днів перебування у комі вона померла.

Страхова компанія заявила, що не вважає смерть української туристки страховим випадком, і відмовилася оплачувати лікування дівчини. За доставку тіла загиблої на Батьківщину комерційна фірма, пов'язана з туроператором, вимагала у матері загиблої Тетяни Добровольської більше 4 тисяч доларів.

Тому ForUm вирішив поцікавитися думкою експертів, наскільки громадяни України захищаються власним законодавством та страховими компаніями під час відпочинку за кордоном:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502