З початку березня співробітники Державтоінспекції Києва затримали трьох нетверезих водіїв, які перевозили людей.

За даними прес-служби Департаменту ДАІ МВС України, при перевірці інспектори ДАІ оглянули 958 транспортних засобів.

«Із них 93 визнані технічно несправними, а 39 машин зняли з лінії, заборонивши їхню подальшу експлуатацію, поки не будуть усунені виявлені недоліки», - йдеться у повідомленні.

Найбільш поширені порушення - встановлення у салонах автобусів додаткових пасажирських сидінь та блокування аварійних виходів. На сьогоднішній день виявлено 42 таких порушення.

Крім того, інспектори ДАІ зафіксували 552 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. Задокументовано три випадки, коли водії перевозили людей, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Крім того, водії автобусів допустили 116 порушень правил зупинки транспортних засобів під час посадки-висадки пасажирів. До адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху притягнуто 54 водія, за відхилення від встановленого маршруту - 172.

За виявленими недоліками двоє пасажироперевізників позбавлено ліцензії щодо надання послуг з перевезення пасажирів. Крім того, Державтоінспекція в різні інстанції, які здійснюють контроль за роботою перевізників, направила 21 розпорядження для відповідного реагування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121