Міністерство фінансів України пропонує скоротити фінансування низки гуманітарних програм. Це торкнеться, зокрема сфери культури. Влада пропонує, починаючи з травня, скорочувати держпідтримку театрів і цирків й поступово переводити їх на госпрозрахунок, провести інвентаризацію пам'яток культурної спадщини для "поетапної передачі їх у концесію".

"Ми переглянули перелік державних програм, які впродовж останнього року не фінансувалися, і 48 із них скоротили. Ми також переглянули 82 рішення попереднього уряду, які потребували ресурсів. Загальна вартість ресурсів, які повинні були бути виділені на ці проекти, становить 48 млрд грн",- заявив на брифінгу під час засідання уряду міністр фінансів Олександр Шлапак, представляючи масштабний план зі скорочення бюджетних витрат.

Мінфін попереджає українців - «доведеться тугіше затягнути пояси». Особливо це торкнеться тих сфер життєдіяльності країни, які не можна назвати першочерговими. І одразу виникає питання - чи готова до таких змін сфера культури, зокрема українські театри та цирки? Чи зможуть вони працювати в такій ситуації ? Про це ForUm запитав у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

7162