Опозиція ініціювала Конституційну реформу, а саме повернення до парламентсько-президентської форми правління. Парламентська більшість погодилася й запропонувала створити Тимчасову спеціальну комісію щодо підготовки змін до Конституції для спільного напрацювання проекту.

Але на пленарному засіданні 6 лютого ц.р. голова Верховної Ради Володимир Рибак, доповідаючи депутатам про результати переговорів, заявив, що три опозиційні фракції відмовилися делегувати своїх представників до ТСК і, відповідно, ухвалено рішення не створювати її. «Три опозиційні фракції не дають своїх представників, оскільки наполягають на тому, що за кілька днів можуть підготувати узгоджений текст... Це робитиметься на погоджувальній раді керівників усіх фракцій», - пояснив він і додав, що у разі готовності узгодженого тексту змін до Конституції відбудеться позачергове пленарне засідання парламенту для його розгляду та затвердження.

І дійсно, вже наступного дня представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України. Щоправда, робота вже традиційно не пішла: проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління, узгоджений не був.

Про те, чи існують якісь реалістичні шляхи повернення до Конституції-2004, ForUm запитав у самих парламентаріїв:


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4648