Вчора, 12 березня, міністерство закордонних справ Сирії передало Посольству України у Дамаску громадянку України Ангар Кочнєву, йдеться у повідомленні українського відомства.

Стан здоров'я українки задовільний, її життю нічого не загрожує.

Кочнєвій надана матеріальна допомога. Також вона забезпечена засобами зв'язку для підтримки контактів з рідними. Посольством України у САР проводиться робота, пов'язана з її документуванням з метою повернення в Україну.

 
 
У свою чергу, Кочнєва подякувала за заходи, які проводилися Україною для її звільнення, і повідомила про свої наміри повернутися на Батьківщину найближчим часом.

Як повідомляв ForUm, громадянка України Анхар Кочнєва, викрадена бойовиками сирійської опозиції у жовтні минулого року, втекла від викрадачів.

Кочнєва приїхала до Сирії після початку збройного конфлікту, працювала позаштатним кореспондентом, супроводжувала українських журналістів, які приїжджали до Сирії, співпрацювала з низкою російських ЗМІ.

Вона була викрадена у жовтні 2012 року. На початку листопада на її сторінці у соціальній мережі Facebook було викладено її відеозвернення з проханням виконати умови викрадачів, які вимагають за звільнення викуп і загрожують стратити заручницю, якщо не отримають гроші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291