11 лютого Кабінет Міністрів затвердив нову редакцію Правил дорожнього руху (ПДР). Цей документ передбачає низку нововведень, які почнуть діяти з 15 квітня поточного року.

Так, новими правилами передбачені нова розмітка на дорогах, обов'язкова експлуатація фар протягом дня, вводиться поняття «газону», стоянка на якому буде заборонена.

Також водії більше не ламатимуть голову над тим, коли починається «темний час доби». Раніше їм називався період від кінця вечірніх сутінків (30 хв після заходу сонця) до початку ранкових сутінків (30 хв до сходу), тепер це просто «частина доби від заходу до сходу».

Крім того, згідно з новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою, а з 1 жовтня по 1 травня всі транспортні засоби за межами населених пунктів будуть зобов'язані їздити з увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Незважаючи на цілу низку нововведень, у нових ПДР за водіями так і не закріпили обов'язковий перехід у певний період на зимову гуму, а всього лише рекомендують використовувати «відповідну».

Про те, наскільки ефективною виявиться нова редакція Правил дорожнього руху, ForUm запитав у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

881