Вранці 15 лютого, приблизно о 09:30 за місцевим часом (05:30 за Києвом), над Челябінською областю впав метеорит.

В адміністрацію Челябінської області надійшли численні звернення, пов'язані з травмами внаслідок метеоритного дощу.

«Станом на 11:00 є численні звернення, пов'язані з травмами, порізами та забоями. Основні системи життєзабезпечення на території обласного центру працюють у нормальному режимі», - йдеться у прес-релізі, опублікованому на сайті губернатора.


 
У головному управлінні МНС по Челябінській області запевнили, що при необхідності всі потерпілі від метеоритного дощу жителі регіону отримають передбачені при таких випадках виплати.

Внаслідок руйнування вікон, викликаного падінням уламків метеорита, потерпіли чотири людини.


 
Спалахи у нижніх шарах атмосфери були зафіксовані приладами космічного моніторингу. Як повідомили у російському МНС, внаслідок падіння метеоритів сталося руйнування вікон висотних будівель у Челябінську.

«Йде обстеження території. Жертв і руйнувань немає. Загрози життю та здоров'ю населення немає», - повідомила заступник начальника управління інформації МНС Росії Олена Смирних.

 
 
Згідно з повідомленням, опублікованому на сайті адміністрації Челябінська, радіаційний фон перебуває у нормі, передає РІА «Новости».

Тим часом стало відомо, що російські військові системи з попередження про ракетний напад метеоритний дощ не зафіксували.

«Системи про ракетне попередження навряд чи могли фіксувати метеоритний дощ, оскільки вони влаштовані таким чином, щоб фіксувати пуски з Землі або з водної поверхні», - заявили у військовому відомстві.

Більш точну інформацію про явище над Челябінськом можуть дати наземні наукові космічні служби спостереження, у які, зокрема, входять і телескопи.

Тим часом представники «Вимпелкому» не підтвердили інформацію про проблеми у мережі, на перебої якої раніше поскаржилися жителі Челябінської області.

«Мережа компанії працює стабільно, але навантаження зросло», - повідомив агентству «Прайм» представник «Вимпелкому» Ганна Айдашева.

За її словами, у двох офісах компанії через подію вибило шибки.

У свою чергу, обладнання стільникового оператора МТС також не пошкоджене під час метеоритного дощу над Уралом, мережа працює у штатному режимі.

«Різко, у 8-10 разів зросло навантаження на мережу через велику кількість дзвінків ... вживалися можливі заходи для оперативного розширення ємності мережі», - повідомила представник оператора Валерія Кузьменко.

Спалахи та падіння метеорита бачили не тільки у Челябінську. Про падіння космічного об'єкту повідомили також жителі Єкатеринбурга, Тюмені, Кустаная (адміністративний центр Кустанайської області на півночі Казахстану) і Курганської області.

Велика вогненна куля з димовим шлейфом, потім він кудись впав. Це тривало всього кілька секунд. Наш робочий кабінет осяявся червоним світлом», - повідомила регіональному кореспонденту жителька Кустанаю Алсу Сахова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1019