Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков проти ідеї проведення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу. Про це сказано у заяві президента ФФУ, оприлюдненій на офіційному сайті організації.

Коньков зазначив, що у кожній державі може бути створена і визнана лише одна асоціація, яка організовує і контролює змагання з футболу.

«ФФУ є єдиною національною асоціацією, яка визнана державою, ФІФА та УЄФА. Саме ФФУ України, відповідно до чинного законодавства, делеговано право на розвиток футболу в країні і проведення національних змагань», - сказав Коньков.

Також, за його словами, ФФУ, без яких-небудь попередніх умов підтримує діяльність та статутні вимоги і положення ФІФА і УЄФА і є асоційованим членом цих міжнародних футбольних інституцій.

Коньков додав, що ФФУ не отримувала ніяких офіційних повідомлень, запитів, листів, запрошень тощо від організаторів так званого «об'єднаного чемпіонату».

«У відповідності зі ст.18 Статуту ФІФА, ліги і будь-які інші об'єднання клубів, які входять до складу членів ФІФА (яким є ФФУ), повинні підкорятися і визнаватися таким членом ФІФА. Статут ФФУ, згідно з цією статтею, визначає права та обов'язки ліг і клубів. Це означає, що без явного дозволу, як визначено у ст.8 Статуту ФФУ, створення будь-яких ліг чи інших об'єднань клубів неможливе», - підкреслив Коньков.

«Вважаю, що будь-які дії, спрямовані на створення без нашого дозволу або дозволу ФІФА або УЄФА будь-яких ліг чи інших об'єднань клубів є безпрецедентним порушенням положень і вимог статутів ФІФА, УЄФА та ФФУ, і будуть розглядатися в контексті застосування засобів дисциплінарної відповідальності. ФФУ проти руйнування піраміди світового футболу, цілісності та системи проведення змагань», - підсумував Коньков.

Нагадаємо, 26 листопада 2012 керівник «Газпрому» Олексій Міллер в інтерв'ю сайту ФК «Зеніт», спонсором якого є «Газпром», запропонував організувати чемпіонат СНД з футболу.

Перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов висловив думку, що проведення чемпіонату є цікавою ідеєю, але її важко реалізувати.

30 листопада глава Адміністрації Президента РФ Сергій Іванов заявив, що чотири українські клуби зацікавлені в організації цього чемпіонату. За його словами, «Шахтар», «Динамо» (Київ), «Металіст» і «Дніпро» зацікавлені у тому, щоб грати разом з провідними російськими клубами у більш сильному турнірі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362