Корупція в «Укрпошті» за її колишнього директора Михайла Паньківа досягла жахливого розмаху. Про це заявляють в керівництві Міністерства інфраструктури України. «Масштаби зловживань просто вражають. Не знаю, який вердикт винесе суд, але пекло за такі речі гарантоване точно»,- написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра Володимир Омелян.

Зловживаннями чиновників вже активно займаються правоохоронці. Між тим місцеперебування самого Михайла Паньківа в даний момент не встановлено. Від коментарів колишній керівник також утримується. Висловлюється думка, що екс-директор міг спішно покинути межі України ще до оголошення йому звинувачень, адже мова йде про розкрадання державних коштів на десятки мільйонів гривень.

Формальною причиною звільнення Паньківа став контракт на закупівлю партії касових апаратів на загальну суму 21 мільйон гривень за вдвічі завищеною ціною. Однак у розслідуванні видання Golos.ua стверджується, що це лише верхівка айсберга. Справа в тому, що при колишньому директорі велика частина найбільш вигідних замовлень «Укрпошти» передавалася кур'єрською службою «Міст Експрес», де Паньків не так давно займав посаду заступника голови правління.

«Приватна кур'єрська компанія «Міст Експрес», до керівництва якої входив нинішній в. о. гендиректора Михайло Паньків, фактично використовує національного поштового оператора для власного збагачення»,- зазначалося в листі трудового колективу «Укрпошти» Президенту Петру Порошенку і прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

У наступному році «Міст Експрес» планував відкриття кількох тисяч пунктів швидкої доставки товарів з інтернет-магазинів. На думку експертів, розміщення подібних «точок» у відділеннях «Укрпошти» фактично означало приховану приватизацію держкомпанії.

До речі, не коментує подію і сама компанія «Міст Експрес», яка, не виключено, невдовзі може опинитися в епіцентрі нового, ще більш серйозного скандалу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313