Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» до Дня Збройних сил України спільно з Міністерством оборони та Національною гвардією розпочало випуск серії художніх маркованих конвертів під назвою «Героям Слава!».

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, на перших чотирьох конвертах зображені загиблі в зоні АТО військовослужбовці, яким присвоєно звання Героя України: генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко та старший лейтенант Євген Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський ціною власного життя забезпечив відхід чотирьох бійців своєї групи.

Бойовий генерал Кульчицький та ще 11 військових загинули внаслідок влучання снаряда незаконних збройних формувань в їхній вертоліт Мі-8 неподалік від гори Карачун.

Командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ ЗС України Сенюк загинув під час нападу НЗФ на колону сил АТО, яка рухалася з Ізюма в район Слов'янська. Напад було відбито, але з великими втратами.

Могилко - командир екіпажа транспортного літака АН-30Б, який здійснював спостережний політ у зоні АТО і був збитий над Слов'янськом. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов'янська, пілот ціною власного життя спрямував його за межі міста.

Дизайн конвертів розробив художник-графік, член Експертної ради Національного банку України Володимир Таран.

Тираж кожного конверта - 400 тис. примірників. Вартість - 2,35 грн. Конверти можна буде придбати в кожному поштовому відділенні.

Як повідомляв ForUm, 5 грудня «Укрпошта» презентувала поштову марку «За честь! За славу! За народ!», виготовлену до Дня Збройних сил України і присвячену учасникам антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75