Глава Національного банку України Валерія Гонтарева не з'явилася на засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив глава комітету Сергій Рибалка.

«Люди в Україні зубожіли, і вони готові до радикальних дій. Це ми бачимо. Також ми бачимо, що учора в обмінниках долар коштував 21 грн, а сьогодні - 22,5. З яким курсом ми ляжемо спати, і що буде завтра, ми не знаємо. І, на жаль, глава НБУ, яку ми запрошували сьогодні, не прийшла. І ми не можемо заслухати її звіт, а також пропозиції стосовно комплексу заходів щодо стабілізації фінансової ситуації», - сказав він.

За його словами, на цьому тижні буде зареєстрована постанова комітету з вимогою заслухати главу НБУ на засіданні комітету, а також про визнання її роботи незадовільною.

«Тому що ми, на жаль, не можемо сьогодні дізнатися, що коїться у країні», - підкреслив він.

Також Рибалка запевнив, що комітет не підтримає законопроект, поданий нардепом від фракції «Блоку Петра Порошенку» Русланом Князевичем, «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти у національну валюту України - гривню», у тому вигляді, в якому він сьогодні існує.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 грудня у Києві розпочався Всеукраїнський багатоденний мітинг позичальників і вкладників банків «Кредитний Майдан проти фінансового рабства».

17 грудня позичальники і вкладники українських банків, які мітингують, продовжили свою безстрокову акцію пікетом під будівлею Комітету Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності на вулиці Липській.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102