Зниження курсу гривні пов'язане з знеціненням російського рубля. Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарева в ході зустрічі з керівниками найбільших українських банків у понеділок, повідомляє прес-служба НБУ.

«Щодо ситуативного курсового сплеску на валютному ринку, який спостерігався минулого тижня, Гонтарева зазначила, що він був певною мірою пов'язаний із знеціненням російського рубля», - наголошується в повідомленні.

Це, за її словами, спровокувало виникнення панічних настроїв на валютному ринку України.

«Зараз ситуація покращується», - заявила глава НБУ.

Крім того, Гонтарева поінформувала банкірів про результати роботи місії МВФ, яка працювала минулого тижня в Україні.

«Керівництво місії позитивно оцінило роботу Національного банку з впровадження реформ і зазначило, що в рамках своєї відповідальності НБУ виконав усі необхідні умови для отримання наступного траншу», - сказала вона.

Під час зустрічі також розглядалося питання про врегулювання ситуації з реструктуризації валютних кредитів населення. Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук поінформував присутніх про результати зустрічей керівництва Нацбанку з представниками найбільших банків, банківських асоціацій та представниками валютних позичальників, які відбулися минулого тижня. За підсумками обговорень досягнуто консенсусу практично з усіх питань і розроблено проект Меморандуму щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Писарук запевнив, що цей документ буде прийнятий відразу після доопрацювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом