Національний банк України продовжив термін дії вимог щодо обов'язкового продажу експортерами 75% валютної виручки, чинний до 2 грудня, ще на три місяці, повідомили в прес-службі регулятора.

За інформацією прес-служби, також продовжено термін дії вимоги про повернення валютної виручки в період до 90 днів та інші обмеження, встановлені раніше постановою регулятора №540, повідомляє УНІАН.

Крім зазначених норм постанова №540 обмежує максимальну суму зняття готівки з рахунку клієнта до 150 тис. грн на день, продаж готівкової валюти в одні руки еквівалентом 3 тис. грн на день, зняття валютних коштів з рахунків через касу та банкомати еквівалентом 15 тис. грн на день.

Також Нацбанк зобов'язав банки купувати валюту за дорученням клієнтів не раніше третього операційного дня з моменту надходження заявки клієнта та зарахування гривневого еквівалента для покупки на транзитний рахунок.

Для попередження купівлі валюти за фіктивними договорами регулятор зобов'язав банки формувати та подавати до НБУ реєстр купівлі валюти разом з документами, що підтверджують підстави такої покупки.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 листопада Національний банк України продовжив дію норми про обов'язковий продаж валютних надходжень на рівні 75% до 2 грудня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122