Україна та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписали угоду про фінансування модернізації магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на суму €150 мільйонів.

Відповідну угоду між Україною та банком про реалізацію проекту «Реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород» підписали прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та президент ЄІБ Вернер Хойєр, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Кабінет Міністрів України 22 жовтня своїм розпорядженням №1143-р погодив залучення до €150 млн у ЄІБ і до $200 млн у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на модернізацію «Уренгой-Помари-Ужгород». Згідно з документом, ці кошти держава готова видати оператору ГТС «Укртрансгазу» для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від обраної та невиплаченої суми.

Як повідомляв ForUm, Європейський банк реконструкції та розвитку 10 грудня 2014 року розгляне можливість надання кредитної лінії в 200 млн євро оператору газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз», на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом