У кафе біля залізничного вокзалу Києва правоохоронці вилучили більше шести тисяч пляшок горілки сумнівної якості. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.

За інформацією правоохоронців, на більшості вилучених пляшок не було акцизних марок, а запах, що йшов від горілки, був більше схожий на запах хімічних препаратів. Прибуток, який могли отримати підприємці від реалізації такого «реактиву», становить 350 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про внесення інформації за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінального провадження.

Чинним законодавством за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів передбачена відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

В цей час правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до скоєння цього злочину, та канал надходження сумнівної продукції в столицю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28