Жителі України стали більше вживати алкогольних напоїв через загальну ситуацію в країні та протистояння на Донбасі. Про це в коментарі «Корреспондент.net» повідомили в Українській асоціації споживачів алкоголю.

«Однозначно народ став пити більше, тому що, незважаючи на те, що алкогольна продукція не поставляється в Крим, обсяги реалізації її в Україні не змінилися», - пояснили в організації.

Улюбленими спиртними напоями українців є горілка, пиво і віскі, незважаючи на його дорожнечу. В Асоціації відзначають, що ближче до зими вживання пива трохи скоротилося, що є постійною тенденцією.

«Відзначимо, що ще з літа українці стали пити більше якісного пива та відповідно дорогого. В пиві, щоб ви розуміли, 80% якості залежить від складу і властивості води», - сказали експерти.

Як пояснив кандидат медичних наук, лікар-нарколог Андрій Карачевський, збільшення вживання алкоголю в Україні варто очікувати.

«Коли зростає соціальна напруженість, в українців немає звички звертатися до психологів, щоб вилікувати тривожний стан. Люди просто звертаються до чарки», - повідомив лікар-нарколог.

За його словами, в зоні ризику алкоголізму перебувають силовики антитерористичної операції, волонтери та жертви насильства. Тому фахівець рекомендує родичам цих людей спостерігати за своїми рідними і, якщо посттравматичний синдром не проходить протягом місяця, негайно звертатися до фахівців.

Як повідомлялося, державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" з 9 жовтня знизило відпускні ціни на етиловий спирт. Зокрема, ціни були знижені на 10 гривень за декалітр - приміром, максимальна вартість етилового спирту класу Люкс знижена з 188,04 грн/дал до 178,04 грн/дал. Як повідомлялося, на такі заходи держпідприємство пішло з метою підтримки виробників галузі.

Нагадаємо, в червні Кабмін збільшив мінімальні ціни на алкоголь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28