У 2015 році в анексованому Криму та Севастополі не буде обмінників валюти. Про це в Севастополі заявив заступник голови Банку Росії Михайло Сухов.

«Думаю, що єдине, що ми втратимо в позитивному сенсі слова, так це велику кількість пунктів обміну валюти. За України тут їх було близько 1500. Зараз ми не бачимо якоїсь спеціальної необхідності зберігати цю форму фінансового обслуговування», - сказав Сухов.

Він вважає, що оскільки більшість відпочивальників приїжджають з Росії, валюту їм міняти не потрібно. «У Росії обмінників немає вже давно, три роки», - наголосив Сухов. Він додав: «У Росії не можна мати обмінник і не надавати інші банківські послуги», повідомляє «Кримінформ».

«Спосіб надання фінансової послуги, коли стоїть людина з двома пачками банкнот, - має піти в минуле», - наголосив Сухов, додавши, що валюту можна обміняти в будь-якому банківському відділенні.

У квітні депутати Законодавчих зборів Севастополя прийняли Закон «Про патентування діяльності з обміну готівкової валюти м. Севастополя». У перехідний період умовою роботи обмінників стала наявність агентського договору з кредитною установою. Якщо такого договору не буде, обмінний пункт закриють.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17