Тимчасове припинення транспортного сполучення між Кримом і материковою україною пов'язано з можливістю терористичної загрози. Про це під час прес-конференції заявив Президент України Петро Порошенко.

«Немає ніякої блокади Криму. Є заходи щодо захисту України від терористичної загрози. В умовах терористичної загрози є неприйнятним, щоб потяги та автобуси з Криму без огляду спокійно їздили і перевозили, в тому числі, тих осіб, які становлять загрозу для держави. Зараз розробляються механізми, які повинні налагодити адміністративний огляд засобів пересування. Вже прийнято рішення про пропуск легкових автомобілів, оскільки там можна легко контролювати процес», - сказав Порошенко.

За словами Президента, рівень інтенсивності контролю за пересуванням як на лінії зіткнення в Луганській та Донецькій областях, так і на лінії перешийку в Криму повинен бути посилений, особливо в період новорічних свят.

«До нас надійшла інформація, що є загроза, тому Україна буде діяти відповідно», - додав Глава держави.

Нагадаємо, з 27 грудня «Укрзалізниця» припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні поїзди, що курсують на півострів. Поїзди кримського напрямку тепер будуть доїжджати до Новоолексіївки та Херсона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165