Ціни на нафту зростають за рахунок зниження відсоткових ставок у Китаї й очікувань, що ОПЕК вирішить знизити видобуток на нараді в четвер, 27 листопада.

До 7:52 за Києвом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,47 дол. - до 80,83 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,36 дол. - до 76,87 дол. за барель.

Центробанк Китаю минулої п'ятниці несподівано знизив відсоткові ставки, намагаючись прискорити економічне зростання, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

«Несподіване зниження ставок у Китаї може підтримати сировинні ринки, але слабкий попит на внутрішньому ринку і жорсткі умови кредитування продовжать впливати на настрій інвесторів», - йдеться в звіті банку ANZ.

Аналітики не впевнені у підсумках наради ОПЕК, яка відбудеться в четвер: Іран, Лівія і Венесуела закликають інших учасників картелю знизити видобуток, щоб зупинити зниження цін; на думку Кувейту, скорочення видобутку є малоймовірним, а найбільший в ОПЕК виробник Саудівська Аравія досі не висловив чіткої позиції з цього питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59