Імена майбутніх покупців українських енергокомпаній, виставлених на продаж, можна спрогнозувати вже зараз. Таку думку ForUm'у висловив експерт Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Сергій Кравченко.

«Я навіть розумію, хто буде покупцями акцій енергокомпанії, що продаються, тому не здивований. Але я вважаю, що потім це все потрібно буде націоналізувати. Як кажуть: повернути країну народу», - сказав Кравченко.

За його словами, зараз подібні об'єкти мають занижену вартість.

«Це підприємства, які будуть недооцінені. Продавати щось в країні зараз - це помилка влади. У будь-якому випадку бюджет-2015 буде спрямований на проїдання, а не на модернізацію економіки. Економія буде здійснюватися на статтях соціальних витрат, але так, щоб не було голодного бунту. Хоча зараз немає коштів навіть для деяких захищених статей соцвидатків. А проблеми в основному виникнуть у малого і середнього бізнесу, який знайшов свою нішу і платив податки. Так, невеликі, але платив копієчку в бюджет», - зазначив він.

Нагадаємо, що опубліковано розпорядження Кабміну №1089-р від 07.11.2014 р., згідно з яким на продаж виставлені держпакети акцій трьох енергокомпаній: 78,289% акцій «Центренерго», 99,989% акцій Одеської ТЕЦ, 99,833% акцій Херсонської ТЕЦ.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28