Президент ВГО «Фінансова грамота України» Михайло Стрельников вважає, що у світі небагато прикладів, коли про главу Центробанку складають анекдоти. Так він прокоментував вплив зазначеного багатьма експертами непрофесіоналізму голови Національного банку України Валерії Гонтаревої на рейтинги Президента, пише «Новини України - From-UA».

«Вперше в історії України про главу Нацбанку складаються анекдоти, на неї малюють карикатури, потішаються над нею, - підкреслює експерт. - Та й у світі таких прикладів небагато. Керівники національних банків - це фігури сухі, жорсткі, мало цікаві народним жартівникам. Сміятися над ними - все одно, що сміятися над таблицею множення. У нас, проте, зараз все інакше. В інтернеті висить карикатура - Валерія Гонтарева з табличкою на шиї: «Куплю 200 доларів!». Як Вам це сподобається? Валерія Гонтарева стала героїнею жорсткої народної сатири і персонажем анекдотів, як Петька і Василь Іванович. Погодьтеся, складно уявити, щоб подібне було з Михайлом Стельмахом або будь-яким іншим главою Нацбанку - скільки б їх не критикували. Чому це відбувається? Тому що Валерія Гонтарева - напевне дуже непоганий економіст - виявилася не готова очолювати таку махину, як НБУ, такий конгломерат, як український фінансовий ринок. Не кожен може бути директором».

Стрельников вважає, що скептично до Гонтаревої ставляться не тільки прості громадяни, але і значна частина представників банківського сектора.

«Зрозуміло, частина банкірів завдяки нинішній політиці НБУ змогли заробити чималі гроші, зірвати чималий куш - в тому числі на курсових гойдалках, - говорить він. - Але багато хто й сильно постраждали і зазнали збитків. І вони чекають-не дочекаються, коли Нацбанк знову стане колишнім Нацбанком - зрозумілим і передбачуваним для них органом».

За його словами, сьогодні ситуація перебуває в тій стадії, коли, як кажуть, «далі нікуди».

«З такими жвавими темпами ми до нового року дійдемо з курсом долара по 70 грн! - вважає експерт. - Вже все, сподіваюся, це розуміють і будуть вживати рішучих заходів, просто змушені будуть їх вживати».

За його словами, те, що відбувається в країні з вини НБУ та його голови, згубно відбивається на іміджі влади - Президента, Кабінету Міністрів.

«В цілому імідж системи залежить, насамперед, від іміджу НБУ», - вважає Стрельников.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33
Теги