Питання банківських вкладів громадян логічніше вирішувати до банкрутства банків. Таку думку висловив Forum'у економіст Владислав Старинець, коментуючи заяви заступника глави Національного банку про необхідність скоротити кількість банків у країні.

«Виникне питання вкладів. І логічніше було би надавати кредити банкам, щоб їх врятувати, а не чекати моменту, поки вони розоряться, а потім виплачувати компенсації по 200 тисяч гривень кожному вкладнику», - зазначив економіст, додавши, що у деяких вкладників суми вкладів більш ніж 200 тисяч, однак їх у разі банкрутства банку не виплатять.

При цьому експерт висловив думку, що найближчим часом українська банківська система все-таки зазнає змін. «Я дотримуюся точки зору, що 80 банків найближчим часом підуть з ринку України», - зазначив він.

Експерт підкреслив, що заяви заступника глави НБУ про непотрібність 68 банків - некоректні. «Не зовсім коректно, щоб один із керівників такого серйозного відомства, як НБУ, робив подібні заяви», - зазначив Старинець.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави НБУ Олександр Писарук заявив, що не бачить необхідності у наявності 168 банків в українській банківській системі. На його думку - достатньо й ста.
 

Яніна Ткачук,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29
Теги