Федерація роботодавців України підтримує ініціативи бізнесу подати адміністративний позов щодо постанови НБУ №591.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

«Якщо НБУ протягом тижня не скасує пункт 2 постанови №591, ми підтримаємо наших колег по бізнесу в подачі адмінпозову щодо скасування цієї ухвали через суд», - сказав він.

Крім того, Олійник зазначив, що вищеназвану постанову прийнято 22 вересня.

«Рішення про подання позову ми почали приймати тільки зараз, оскільки ми зверталися до Президента і НБУ з проханням провести зустріч з бізнесом та скасувати п.2 постанови. Відповідь ми отримали від АП, позицією НБУ ми не володіємо. Не секрет, що кожен раз місія МВФ, що приїжджає в Україну, зустрічається з бізнесом. Якщо найближчим часом постанову не скасують, ми будемо просити місію сприяти нам і звернемо увагу на порушення прав власності. Може, так ми зможемо звернути увагу НБУ на легітимність цього рішення», - резюмував він.

Нагадаємо, Нацбанк постановою №591 («Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України») з 23 вересня зменшив розмір максимального продажу готівкової валюти під один паспорт з нинішнього еквівалента 15 тис. грн до 3 тис. грн на добу (у доларах це зараз $223). Це обмеження не поширюється на випадки купівлі валюти для погашення кредитів.

Крім того, постановою скасовано раніше введену вимогу про обов'язкову конвертацію в гривню переказів в іноземній валюті, що надійшли з-за кордону на користь фізичних осіб (без відкриття рахунку). Новою постановою також передбачено зменшення розміру обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242
Теги