Зниження обсягів роздрібної торгівлі свідчить про корупцію і збідніння населення. Таку думку в коментарі Forum'у висловила перший заступник глави парламентського Комітету з питань бюджету народний депутат України Оксана Калетник.

«Роздрібна торгівля – це індикатор, за яким ми можемо зрозуміти, наскільки споживання в країні зростає або знижується. І якщо споживання зменшується – значить йде стагнація економіки», - пояснила вона.

Калетник додала, що «коли скорочується роздрібна торгівля, значить, знищується середній і малий бізнес, які є локомотивом будь-якої економіки будь-якої держави».

«З цього можна зробити висновки, наскільки корисна державна політика з точки зору економічного поліпшення. А також – чи є гроші у простих людей, які, виходячи на Майдан, щиро сподівалися, що корупції не буде, а кошти будуть спрямовані на поліпшення в Україні. Виходить, хоч немає колишніх корупціонерів, з'явилися нові, і грошей знову немає», - підсумувала перший заступник глави бюджетного комітету.

Нагадаємо, за даними Держстату, за 9 місяців 2014 року оборот роздрібної торгівлі в Україні знизився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 5,3% (січень-вересень 2013-го до січня-вересня 2012-го - +9,7%).
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47