Колишньому меру Слов'янська Донецької області Нелі Штепі оголошено остаточну підозру. Про це на прес-конференції сказав журналістам прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

За його даними, учора, 8 жовтня, Штепі оголосили остаточну підозру про причетність до злочинів, передбачених ч. 3. ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність держави, що спричинило за собою жертви) і ч. 1 ст. 258 (Створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України, повідомляє «УНІАН».

Данильченко зазначив, що вчора екс-мер та її адвокати відмовилися підписувати протоколи.

Прокурор висловив переконання, що матеріали по цій справі наступного тижня будуть відкриті для ознайомлення, після чого, за результатами підписання процесуальних протоколів, матеріали будуть направлені до суду для розгляду по суті.

Як раніше повідомляв ForUm, у Харкові суд продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України.

Екс-мер міста Слов'янська Неля Штепа була арештована на два місяці. 11 липня екс-мер була затримана і перевезена в Управління СБУ в Харківській області для проведення процесуальних дій.

18 вересня суд відхилив апеляцію захисту і залишив Штепу під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом