Прокуратура Шевченківського району Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах з боку посадових осіб підприємства в сфері інформаційної діяльності. Про це повідомили ForUm'у в прес-службі столичної прокуратури.

«Встановлено, що протягом 2013 року під час операцій у сфері телевізійного мовлення та надання послуг з розміщення реклами в засобах масової інформації посадові особи підприємства безпідставно занизили фінансові зобов'язання перед державою на загальну суму понад 23,7 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Так, формуючи податкову звітність, службовці підприємства майже на 22,4 млн гривень зменшили розмір податку на прибуток іноземних юридичних осіб, податку на прибуток на суму 1 млн гривень та податку на додану вартість на суму 405 тис. грн.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати обов'язкових платежів).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління фінансових розслідувань ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві. Його хід перебуває на контролі прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53