На Черкащині за втручання прокуратури громаді м. Тальне повернуто Мисливський замок Шувалова загальною вартістю 5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

«Органами прокуратури Черкаської області вжито заходів щодо забезпечення реального виконання судового рішення про передачу у комунальну власність територіальній громаді м. Тальне Мисливського замку Шувалова вартістю 5 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході прокурорської перевірки додержання законодавства у сфері охорони об'єктів історико-культурної спадщини встановлено, що пам'ятка архітектури загальнодержавного значення - Мисливський замок Шувалова у м. Тальне є нічийним, через що не виділяються бюджетні кошти на його утримання та реставрацію.

Згідно з повідомленням, з метою усунення виявлених порушень та передачі пам'ятки архітектури в комунальну власність прокуратурою в інтересах Тальнівської міської ради заявлено позов у суд, який у жовтні поточного року було задоволено.

Так, на виконання зазначеного рішення суду і відповідно до вжитих заходів прокуратури Тальнівського району державним реєстратором зареєстровано право власності на зазначений об'єкт за Тальнівською міською радою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом