Українська сторона передала свої пропозиції стоосвно графіку погашення боргів перед «Газпромом» в Єврокомісію. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Ми передали не тільки щодо графіку, але й усі інші пропозиції, пов'язані із врегулюванням ситуації з «Газпромом», - сказав він.

Коментуючи заяву «Газпрому» щодо того, що компанія не отримувала ніяких графіків, профільний міністр зазначив, що Україна не зобов'язана передавати свої пропозиції цій компанії.

«Ми спрямовуємо в Єврокомісію. Вона відповідним чином, напевно, погоджуватиме їх з нами і російською стороною», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що тимчасову ціну на російський газ визначить Стокгольмський арбітражний суд у разі провалу тристоронніх газових переговорів.

16 червня «Газпром» скоротив до нуля постачання газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Крім того, Україна і Росія подали позови в Стокгольмський арбітраж: Україна - про встановлення справедливої ціни на газ зі збереженням чинного контракту та стягнення 6 млрд дол. як переплату в попередні періоди.

Позовна вимога російської сторони - стягнути з України борг за спожите паливо у розмірі 4,5 млрд доларів.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом