Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення лімітів та обмеження споживання природного газу суб'єктами хімічної промисловості. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-мінстр Арсеній Яценюк.

«На сьогодні головне завдання уряду - пройти зиму. Якщо нам доведеться вибирати між тим, щоб забезпечити додаткові обсяги виробництва на хімічних заводах і тим, щоб обігріти країну, то я можу чітко заявити - пріоритетним буде обігріти країну», - заявив Яценюк.

За словами глави уряду, заради досягнення поставленої мети Кабінет Міністрів готовий піти на значні поступки.

«Ми прийняли рішення надати можливість абсолютно будь-якій компанії укладати договори на придбання природного газу та готові забезпечити його транспортування за імпортними поставками. Ми сподіваємося, що наші західні партнери забезпечать постачання природного газу, у тому числі Одеського припортового заводу, у якого в цьому плані є великі проблеми», - сказав Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України заборонив українським виробникам мінеральних добрив використовувати для технологічних потреб природний газ, крім того, який буде імпортовано.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79