Апеляційний суд Києва скасував постанову Печерського суду про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» Дмитру Садовнику і задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про тримання під вартою.

Як передає «УНІАН», такому рішенню передували судові слухання, в ході яких представник прокуратури Олексій Донський заявив, що представники міліції, прибувши до Садовника 3 жовтня після 23.00, не виявили його будинку, де він повинен був перебувати у відповідності з умовами домашнього арешту.

Водночас адвокат Садовника Сергій Вилков заявив, що його підзахисного викрали ще 3 жовтня, про що є заява в міліції з боку дружини нібито викраденого. Також адвокат зазначив, що дружина Садовника подала ще одну заяву про те, що їй та членам її сім'ї погрожували невідомі. Крім того, адвокат Садовника наполягав, що його підзахисного не можна брати під варту, оскільки у слідства немає достатніх доказів того, що він скоїв тяжкий злочин.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує кримінальну виробництво за фактом масового розстрілу людей у центрі Києва 18 і 20 лютого. В ході розслідування були затримані представники спецпідрозділу МВС «Беркут», зокрема командир роти і ще два міліціонери, і доставлені до суду.

Всім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, однак пізніше колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при столичному управлінні міліції Дмитру Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з взяття під варту на домашній арешт.

Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, але при її розгляді в суді 25 вересня Садовник заявив, що його адвокат захворів, і попросив суд перенести засідання. Суд призначив Д. Садовнику державного адвоката Ігоря Світличного і переніс розгляд апеляційної скарги на 26 вересня, проте в цей день Світличний заявив клопотання про перенесення слухання справи, щоб ознайомитися з апеляцією, а також повідомив, що сам Садовник також перебуває на лікарняному і готується до операції, у зв'язку з чим колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд апеляції.

4 жовтня радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Садовник оголошений в розшук у зв'язку з тим, що напередодні не повернувся додому о 23.00, тому вважається таким, що втік з-під домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22