У період з березня 2014 року Служба безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ затримала 16 колишніх офіцерів спецпідрозділу «Беркут», які мають безпосередній стосунок до розстрілів людей на Майдані. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«Це найнебезпечніші з них, які стріляли в людей», - зазначив він.

Крім того, за рішенням судів у самій СБУ за підозрою в державній зраді заарештовано 5 високопоставлених офіцерів.

«Останнє наше затримання - це №3 серед колишніх високопоставлених керівників СБУ, які причетні до злочинів проти громадян на Майдані. Крім того, цей колишній генерал з Департаменту контррозвідки підозрюється в причетності до приїзду в Київ у грудні 2013, а також січні і лютому 2014 року трьох груп високопоставлених осіб ФСБ Росії, які працювали безпосередньо в будівлі СБУ і на одному з полігонів спецслужби. Зараз його допитують», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», які підозрюються у вбивстві 39 учасників масових акцій протесту 20 лютого 2014 року.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом