Генеральна прокуратура має намір оскаржити звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут», який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вулиці Інститутській у Києві, слідчим суддею Печерського районного суду Києва.

Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.

«Підставою для звільнення стала наявність у підозрюваного в скоєнні особливо тяжких злочинів дружини, трьох дітей і квартири в місті Києві, а також його позитивна репутація. На думку суду, ці обставини є гарантією того, що підозрюваний не буде ухилятися від кримінальної відповідальності», - повідомляє прес-служба.

Генпрокуратура в свою чергу «обурена таким рішенням» і розцінює позицію Печерського райсуду як «таку, що сприяє ухиленню від відповідальності підозрюваного у злочинах, за які передбачено покарання від 10 років до довічного позбавлення волі.

З урахуванням цього на дане рішення суду підготовлена апеляційна скарга.

У наглядовому відомстві нагадали, що у зв'язку із закінченням терміну утримання під вартою підозрюваних - командира роти і двох його підлеглих - слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотаннями про продовження строку утримання під вартою, враховуючи об'єктивні ризики можливості їх ухилення від слідства і суду.

Однак слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження строку тримання під вартою двом підозрюваним, звільнив з-під варти їхнього командира, який, згідно з отриманим слідством даними, керував розстрілом євромайданівців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом