До організації та вчинення підпалу бази батальйону міліції спеціального призначення «Беркут» у Львові в лютому поточного року може бути причетний один із керівників цього підрозділу, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«У ході слідства отримані дані про можливу причетність до організації та скоєння цього кримінального злочину одного з керівників БМОП «Беркут», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що нещодавно кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України розслідувалося слідчими Франківського райвідділу, а надалі - обласним управлінням міліції Львівщини.

«Враховуючи це, та відповідно до вимог ст.216 КПК України, 3 червня прийнято рішення про необхідність розслідування зазначеного злочину слідчими прокуратури Львівської області», - пояснили в прокуратурі.

Наразі у провадженні перевіряється версія про скоєння злочину саме співробітниками правоохоронного органу, зокрема, і зазначеним керівником спецпідрозділу.

Крім цього, продовжується проведення комплексної пожежно-технічної експертизи, яка надасть висновки про причини та інші обставини підпалу приміщення спецпідрозділу.

У прокуратурі зазначили, що ряд істотних даних отримано в ході допитів саме очевидців події.

Нагадаємо, 20 лютого внаслідок підпалу бази львівського «Беркута» загинуло двоє співробітників цього підрозділу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67