Під час президентства Віктора Януковича німецька поліція навчала українські спецпідрозділи, які були задіяні в операціях проти демонстрантів восени 2013 року. Про це повідомляє німецький таблоїд Bild з посиланням на відповідь уряду ФРН на запит партії «лівих».

З десятисторінкового документа стає відомо, що протягом останніх трьох років поліцейські з Німеччини навчали своїх українських колег «розгону масових скупчень людей», «проникнення в помешкання» і «проведення обшуків». Крім того, тренінги проводили у тому числі і німецькі прикордонники.

Співпрацю, як йдеться далі, було налагоджено напередодні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», що проходив влітку 2012 року в Польщі та Україні.

Німецька сторона виходила з того, що українські спецпідрозділи зможуть застосувати отримані навички для придушення заворушень футбольних фанатів.

Німецька опозиція висловила своє обурення подібною співпрацею, підсумовує видання. Так, заступник голови фракції «Лівих» Клаус Ернст вимагає розсекретити всю інформацію, що стосується діяльності німецької сторони в Україні».

Між тим, раніше німецьке видання Die Zeit уже повідомляло про те, що Федеральне відомство кримінальної поліції Німеччини (BKA) також співпрацювало з українськими спецпідрозділами, додає Bild. Зокрема, перед Чемпіонатом Європи BKA поставило спецпідрозділу «Беркут» 260 комплектів легкої екіпіровки та 99 шоломів.

Bild
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33
Теги