Відновлення газопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 ПАТ «Київенерго» можливе за умови узгодження графіка погашення заборгованості за спожитий газ та бездоганного виконання умов договору щодо нових постачань. Про це повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

У компанії зазначили, що держхолдинг неухильно виконує доручення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 30 вересня 2014 року щодо умов постачання газу цим столичним ТЕЦ.

«Наразі «Нафтогаз» не отримав від свого найбільшого серед споживачів боржника жодних пропозицій щодо графіка погашення наявної заборгованості», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що станом на 2 жовтня заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» за спожитий з 2011 року природний газ становить 1,24 млрд грн. При цьому населення, яке є найбільшим споживачем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання (близько 80% споживання), розраховується вчасно і практично в повному обсязі. Згідно з даними Держстату, рівень розрахунків населення в Києві у 2014 році становить понад 100%.

Нагадаємо, 1 жовтня НАК «Нафтогаз України» відмовила компанії «Київенерго» у постачанні газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом