Тільки час покаже, чи вплине збільшення обсягів грошей в обігу на інфляційні процеси в Україні. Таку думку Forum'у висловив український банкір і політик, народний депутат ВР V і VI скликань Станіслав Аржевітін.

«За великим рахунком у готівковому або безготівковому вимірі це відбулося (збільшення обсягу грошей в обігу, - Ред.) - це вже не так важливо. Адже це гроші в обігу. І тут тільки питання, наскільки вони вплинуть на інфляційні процеси в Україні. Це можна перевірити тільки часом. І тут не можна сьогодні сказати, що це добре чи це погано», - пояснив він.

Крім того, Аржевітін зазначив, що «збільшення грошей - це факт дії Національного банку. «НБУ має право на це (на проведення емісії - Ред.). Як правило, це робиться не зовсім публічно, в цьому складно розібратися простим громадянам», - додав він.

Нагадаємо, за даними НБУ, в серпні 2014 року грошова маса збільшилася на 2,9% або на 26,9 млрд грн. Одночасно з цим, зросла й кількість готівкової гривні - за серпень приріст становив 87 млн грн. В цілому ж з початку поточного року обсяги готівкової гривні збільшилися на 21,8%.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26