У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, розпочалася активна фаза українсько-американських тактичних навчань «Rapid Trident 2014», в ході яких національні та багатонаціональні підрозділи відпрацьовуватимуть миротворчу програму в комплексі заходів та у тісній взаємодії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, згідно з повідомленням, у перший день активної фази підрозділ американського контингенту здійснював 40-кілометровий марш у колоні військової техніки. Паралельно з американцями подібні завдання виконували і військовослужбовці України та Болгарії.

«За умовами виконання маневру на шляху прямування колону військової техніки, яка розтягувалися на сотні метрів, чекали численні засідки груп «диверсантів», «заміновані» ділянки доріг, блокування шляху розлюченим «місцевим» населенням і т.д. Тому військовим доводилося «відбивати» раптові напади, надавати допомогу «пораненим», проводити «розмінування» траси і домовлятися з ватажками «цивільних»», - йдеться в повідомленні.

За словами спостерігачів, які стежили за маневром, загалом військовослужбовці виконали всі завдання під час маршу. Траплялися і помилки. Після завершення маршу відбулося підбиття підсумків та обговорення різних ситуацій, які виникали.

Як повідомляв ForUm, 15 вересня у Львівській області розпочалися українсько-американські військові навчання «Rapid Trident 2014».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом