Перейменування міліції на поліцію напередодні виборів ніякої користі для країни не принесе, заявив генерал-полковник міліції, колишній депутат від Партії регіонів Микола Джига, коментуючи «Погляду» реформу МВС, яку днями презентував міністр відомства Арсен Аваков.

«Це буде струсом повітря або порожнім звуком. Перейменування в поліцію має підкріплюватися цілою низкою організаційних і фінансових ресурсів: відповідною зарплатою, розмежуванням функцій, звільненням від непотрібних служб в міністерстві, передачею багатьох функцій з контролю та керівництва місцевим органам самоврядування - муніципальної міліції», - розповів Джига.

На думку екс-нардепа, якщо всі пункти концепції реформування будуть підкріплюватися відповідним фінансуванням, то слово «поліція» буде мати свій зміст, а якщо ні, то слово «поліція» буде спаплюжене так само, як і «міліція».

«Важливо також укомплектувати оперативно-слідчі групи, щоб вони могли миттєво виїжджати і реагувати на виклик людини, також чітко реєструвати всі виклики, щоб не було такого, що викликали, а вони не записали і не зареєстрували, а повідомлення зникло», - зазначив Джига.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23