Текст концепції реформування МВС, який розглядався на експертній раді, дописувався в останні години, без будь-якого обговорення з громадськістю. Про це заявила адвокат Тетяна Монтян, пише газета «Взгляд».

Саму ж реформу МВС Монтян вважає декларативною, оскільки написання законопроектів під цю концепцію заплановано тільки на 2015-2016 роки.

«Реформа - це готові законопроекти, які можна прочитати, оцінити, подивитися порівняльні таблиці, дізнатися, що було і як буде. Тут - ніякої законотворчої роботи: вони взяли те, що було напрацьовано раніше, зліпили докупи, причому безпосередньо перед розглядом на колегії, і тепер видають за якусь мега-реформу», - обурюється Монтян.

Нагадаємо, що реформою Авакова передбачається перейменувати міліцію на поліцію, підпорядкувати Держприкордонслужбу МВС, а ДАІ позбавити функції реєстрації авто і видачі прав. У містах хочуть створити муніципальну поліцію, крім того, ліквідувати спецпідрозділи МВС, замінивши їх єдиним спецпідрозділом на зразок американського SWАТ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63