У Херсоні 22 грудня затримали чоловіка, підозрюваного у спробі зґвалтування 10-річної дівчинки, повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області

Зазначається, що чоловіка затримали на місці злочину батько школярки разом з її репетитором. За інформацією правоохоронців, дівчинка, повертаючись із занять додому, звично набрала код своєї квартири на домофоні багатоповерхівки. Батько, побачивши з вікна квартири доньку, розблокував двері під'їзду і чекав її в квартирі. У цей момент слідом за дівчинкою в під'їзд зайшов невідомий чоловік. Між 4-м і 5-м поверхами він схопив дитину, приставив до шиї ножа й почав зривати з дівчинки одяг.

Не дочекавшись доньки, батько вийшов з квартири, одночасно в під'їзд увійшла репетитор школярки і також побачила нападника. Батько разом з учителькою затримали зловмисника до приїзду міліції.

«Затриманим виявився 43-річний херсонець, який у серпні звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за зґвалтування неповнолітніх. Зараз його перевіряють на предмет причетності до скоєння інших злочинів на території обласного центру», - сказано в повідомленні.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення - за ч. 3 ст. 15 КК України «Замах на злочин» і ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України «Зґвалтування». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40