Від громадськості приховують реальну економічну ситуацію в Україні. Таку думку висловив ForUm'у директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко, коментуючи питання внесення у Верховну Раду Закону «Про Державний бюджет» на 2015 рік.

«В режимі закритих засідань депутатам була представлена реальна економічна картинка, в якій перебуває країна. Вона настільки несприятлива, що вони бояться надавати інформації розголосу. У зв'язку з цим, оскільки бюджет - документ публічний, виникає необхідність таким чином його сформувати, щоб ця інформація «не виплила», тому що вона може ще більше погіршити ситуацію. Наприклад, спровокувати паніку в банківському секторі, викликати відтік інвесторів, кредиторів тощо», - зазначив Кочевенко.

На думку експерта, ні уряд, ні депутати не можуть внести чітких даних в проект бюджету.

«Начебто встановили (в проекті бюджету - Ред.) курс долара на рівні 12,9 грн, але тут теж немає точного розуміння, як з усім цим бути. Вони також не можуть зрозуміти, які витрати йдуть на оборону, а які будуть витрачені», - пояснив Кочевенко.

При цьому експерт підкреслив, що новий склад ВР після виборів все одно буде переглядати бюджет на наступний рік.

«Які б дані не внесли до бюджету цією Верховною Радою, наступна ВР буде їх переглядати. Великого резону зараз приймати бюджет для Верховної Ради немає», - підсумував Кочевенко.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

874